dilluns, 11 de novembre de 2013

Rics més rics, pobres més pobres


La pobresa severa (viure amb menys de 307 euros al mes) ja ha atrapat a tres milions de persones a Espanya, un 6,4% de la població.  Una xifra que s'ha duplicat des de l'inici de la crisi ara fa cinc anys.
Però no només augmenta el nombre de persones que viuen en la pobresa, també augmenta la desigualtat entre rics i pobres. Els rics són cada cop més rics i els pobres cada cop més pobres. De fet, segons es pot llegir en aquest informe de Càritas publicat fa uns dies, Espanya ja és el país d'Europa on la desigualtat és més elevada.
Concretament, el 20% de la població més rica concentra 7,5 vegades més riquesa que el 20% més pobre (dades del 2011). El 2008, quan va començar la crisi, la ràtio era de 5,5 vegades, una xifra molt semblant a la mitjana actual de la UE. I això, naturalment, no és bo per a ningú (ni tan sols per als més rics, encara que a vegades els costi d'entendre-ho).

Fonts:
  1. L'informe de Càritas Empobrecimiento y desigualdad social - octubre 2013: http://www.caritas.es/publicaciones_download.aspx?Id=4706
  2. Un article de Donant Dades sobre com la desigualtat no és bona ni pels més rics: http://www.donantdades.com/2011/10/eradiquem-la-pobresa-encara-que-sigui.html
   
    
    
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.