dilluns, 17 de juny de 2013

La societat ha d'acceptar l'homosexualitat?


Aquesta és la pregunta que ha fet el think tank Pew Research Center a 37.653 persones de 39 països diferents per elaborar un estudi sobre l'acceptació de l'homosexualitat al món.
Espanya, segons aquest estudi, és el país amb major acceptació de l'homosexualitat de tot el món: un 88% dels enquestats han contestat favorablement la pregunta. Cal dir, però, que Bèlgica, Noruega, Suècia o els Països Baixos, entre d'altres països on l'homosexualitat també està molt acceptada, no apareixen a l'estudi. És a dir, que probablement Espanya no estaria al número 1 si fos una enquesta veritablement global.
El país on els ciutadans són més homòfobs (sempre segons aquest estudi) és Nigèria, amb només un 1% d'acceptació. De fet, dels sis països africans que apareixen als resultats, cinc mostren una acceptació menor al 8% (Kènia, Uganda, Ghana, Senegal i Nigèria) i el sisè (la República de Sud-àfrica) només mostra una acceptació del 32%.
A l'Orient Mitjà les xifres són similars. Del 2% de Tunísia, el 3% d'Egipte i Jordània o el 4% dels Territoris Palestins, al 40% d'Israel i el 18% del Líban, els dos països de la zona amb més acceptació de l'homosexualitat. Cap d'ells no arriba al 50%.
A Amèrica Llatina va força millor. Dels set països estudiats, només dos (Bolívia i El Salvador) tenen una acceptació menor del 50%. La resta (Veneçuela, Brasil, Mèxic, Xile i l'Argentina) hi estan relativament a favor, tot i que cap d'ells no supera el 75%.
A la zona d'Àsia-Pacífic, l'acceptació de l'homosexualitat varia molt. Des del 79% d'Austràlia o el 73% de les Filipines, al 2% del Pakistan o el 3% d'Indonèsia.
Canadà i els Estats Units també es decanten majoritàriament per acceptar l'homosexualitat, tot i que el primer ho fa amb un 80% i el segon amb un 60%.
A Europa destaca el cas de França, que en els últims sis anys ha passat d'un 83% d'acceptació al 77% actual, un descens fruit del debat obert sobre el matrimoni homosexual i de les fortes campanyes de l'extrema dreta contra aquest col·lectiu. Alemanya, en canvi, ha fet un camí invers: ha passat del 81% al 87% en cinc anys i es col·loca en segon lloc després d'Espanya. En tercer lloc, la República Txeca amb un 80%.
Entre els països que més han canviat la seva postura sobre l'homosexualitat destaquen Corea del Sud, que ha passat del 18% al 39% (més del doble d'acceptació que fa només cinc anys) i els Estats Units (que han passat del 49% al 60%). En el sentit invers, a banda de França, hi ha Turquia, que ha passat del 14% al 9% (fruit de les campanyes que des del govern fan els islamistes conservadors) i els Territoris Palestins, que han passat del 9% al 4%.


Fonts:
 1. El Pew Research Center: http://www.pewresearch.org/
 2. L'informe Divisió global sobre l'homosexualitat, que es pot consultar online: http://www.pewglobal.org/2013/06/04/the-global-divide-on-homosexuality/

    
    
    
    
   

3 comentaris:

 1. Curios, no....en la majoria dels casos l'acceptació de la homosexualitat sembla relacionada amb la formació, cultura i llibertat dels seus ciutadans...

  Fa poc ho parlava...els humans som cultura, valors i formació...sense això no som gaire més que qualsevol altre animal...no, de fet, pitjor que qualsevol altre animal..

  Podem deduir que espanya, tot i la crisi, potser no som bons treballant pero tenim altres qualitats?...es una bona noticia....no tot ha de ser negatiu...

  Aquest estudi no diu, en aquests paisos on l'acceptació es baixa, que pasa si dius que ets homosexual.....no s'ha de ser gaire inteligent per deduir que no deu passar res gaire bo..

  S'acaba la bateria del portatil.....

  Adeu!!

  ResponElimina
 2. Les enquestes no tenen cap credibilitat. El 80% de persones que han contestat que els encanta la homosexualitat són el 80% d¡una mostra de com a màxim 2000 o 3000 persones. La majoria poden haver mentit per quedar bé, alguns fruit del "què diran, perquè l'homosexualitat és moda i anar-hi en contra ara està molt mal vist. La realitat autèntica ens sorprendria molt més. Afegeixo que jo personalment estic en contra dels homosexuals i crec que s'ha de derogar al malanomenat "matrimoni gai". Tampoc han d'adoptar. Això atempta contra l'estabilitat social i la família tradicional, la més natural i estable.

  ResponElimina
 3. matrimoni homesexual... crec que hem de ser una mica més tolerants... encara que no puc entendre com et pot agradar algú del mateix sexe... A mi m'agraden els homes!!!

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.