dimarts, 30 d’abril de 2013

Justícia i corrupció


Fa unes setmanes la web Metroscopia publicava un estudi d'opinió sobre justícia i corrupció que recull les opinions que els ciutadans tenen sobre aquest tema. Els resultats són molt pessimistes.
A la pregunta "Creu que la investigació del cas Gürtel s'acabarà en un termini raonable de temps i que finalment es processarà i condemnarà a totes les persones que realment hi estiguin implicades?" el 78% dels enquestats creu que no. Quan la pregunta es refereix al cas Urdangarin, la resposta és similar: el 77% no ho creu.
Quan es pregunta per les causes de la lentitud de la justícia en resoldre els casos de corrupció, la gent ho té molt clar: el 85% ho atribueix a les pressions dels partits i dels grups d'interès afectats i el 65% creu que els jutges temen les conseqüències negatives que aquests judicis poden tenir en les seves carreres professionals en cas de condemnar a persones poderoses. 
Per acabar, el 87% dels entrevistats creu que caldria crear una unitat de jutges anticorrupció de la mateixa manera que existeix una fiscalia anticorrupció.

Fonts:

  1. Web de Metroscopia: http://www.metroscopia.org/
  2. Estudi Clima social-Marzo 2013: http://www.metroscopia.org/climasocial/item/clima-social-octubre-2012-copy-2-copy-copy-copy-copy?category_id=3

     
    
    
   
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.