dilluns, 18 de març de 2013

Un rànquing diferent


Sovint apareixen als mitjans llistats amb els països més rics i més pobres del planeta, els que tenen més creixement econòmic, els que tenen menys corrupció, etc. Normalment, els noms dels països de la part de dalt de la llista són sempre els mateixos en diferent ordre, i el mateix passa amb els que ocupen els últims llocs.
És per això que és molt sa veure que hi ha altres maneres de classificar el desenvolupament i la felicitat dels habitants d'un país, i que els resultats poden ser sorprenents. Des del 2006, la New Economics Foundation, un think-tank amb seu a Londres, publica l'Índex del Planeta Feliç, que mesura el desenvolupament dels països a partir de l'esperança de vida, la percepció subjectiva de la felicitat i la petjada ecològica. Segons aquest índex, els deu països on els habitants tenen una vida més llarga, feliç i sostenible són:
Costa Rica
Vietnam
Colòmbia
Belize
El Salvador
Jamaica
Panamà
Nicaragua
Veneçuela
Guatemala

El primer país europeu de la llista no apareix fins a la posició número 18. I és... Albània. Els Estats Units, que sovint lideren aquest tipus de rànquings, estan situats a la posició 105 de 151.

Fonts:
  1. La New Economics Foundation: http://en.wikipedia.org/wiki/New_Economics_Foundation
  2. L'Índex del Planeta Feliç: http://www.happyplanetindex.org
   
   
   
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.