diumenge, 10 de febrer de 2013

L'aigua: dades d'estar per casa


La major part de l'aigua que consumim els humans la destinem a l'agricultura i la ramaderia. Concretament, set de cada deu litres.
De la resta, una bona part, dos litres de cada deu, va a parar a la indústria i el transport. El litre que queda és el que destinem a usos urbans i a l'aigua de consum directe.
Ara bé, el consum d'aigua varia molt a cada país i a cada ciutat, tant pel que fa al volum com a l'ús que se li dóna.
A Barcelona, el 64% de l'aigua es destina al consum domèstic, un 29% a la indústria i el comerç i el 7% restant als serveis municipals.
De mitjana, els barcelonins gastem 122 litres d'aigua diaris. Una part important, el 30%, s'escapa cada cop que estirem la cadena del dipòsit del vàter. Un 20% el destinem a la dutxa i un altre 20% a la rentadora. A continuació hi ha el rentamans, amb un 10%. A rentar plats hi destinem el 9% de l'aigua que consumim a casa. L'aigua que fem servir per beure i fer el menjar, encara que siguin les dues activitats més importants, només representa el 5% del total. El 4% el destinem a netejar la casa i el 2% restant, a regar les plantes.

Fonts:
  1. The Water footprint of humanity, estudi sobre com gestionem els recursos hidràulics del planeta: http://www.pnas.org/content/early/2012/02/06/1109936109.abstract
  2. Les dades de consum d'aigua de Barcelona les hem tret de les guies d'educació ambiental de l'Agenda21 de l'Ajuntament de Barcelona: http://80.33.141.76/ag21/index.php/publicacions-2
   
    
   
   
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.