diumenge, 8 de juliol de 2012

Soldadets retallables


El govern britànic acaba d'anunciar que els seus exèrcits faran la major retallada de soldats de les últimes dècades. En total, les forces armades britàniques eliminaran durant els propers 8 anys 17 grans unitats, entre les que destaquen quatre batallons complets. Parlant clar: es desfaran de 20.000 soldats i passaran de 102.000 a 82.000.
I mentrestant, què passa a Espanya? Doncs que les forces armades en tenen 157.933. És a dir, que tot i tenir 16 milions d'habitants menys, tindrem 75.933 soldats més. Pràcticament el doble que els britànics. I seguim creixent: en la última dècada els efectius de les forces armades espanyoles han augmentat un 10%.
Entre els qui defensen aquesta desproporció hi ha un argument que apareix sempre: amb la d'aturats que tenim, només ens faltaria enviar a l'atur a la meitat de l'exèrcit! D'acord, però... i si amb els diners que ens estalviéssim contractéssim 75.933 metges, mestres, bombers o forestals?

Fonts:

 1. L'anunci de la retallada de soldats al Regne Unit: http://www.elmundo.es/elmundo/2012/07/05/internacional/1341495305.html
 2. Població comparada dels dos països: http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Pa%C3%ADses_por_poblaci%C3%B3n
 3. El número total de militars espanyols l'hem tret d'aquestes dues estadístiques publicades el 2011 pel Ministeri de Defensa:
    
    
    
    

3 comentaris:

 1. Coneixes el bloc dels Premis C@ts? Aquí pots proposar, en dotze categories diferents, els blocs en català que més t’agradin (excepte els teus!), tants com vulguis i en totes les categories que vulguis. Es tracta de moure cada vegada més el català a la xarxa.

  Els cinc blocs més proposats a cada categoria passen a la final.

  No hi ha cap premi material, tan sols conèixer nous espais i crear més activitat encara a Internet en la nostra llengua.

  Moltes gràcies!

  ResponElimina
 2. El sou d'un metge, bomber o forestal es de 900 euros al mes com el d 'un soldat?

  ResponElimina
 3. Heus aquí la gran diferència! El que per a uns animals és prioritari, per a d'altres no pot passar per davant de les coses essencials! El millor que podem fer és acomiadar-nos d'Espanya...

  Víctor
  http://superviventcatala.blogspot.com

  ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.