diumenge, 27 de febrer de 2011

Els nens del carrer


Segons la Unicef, al món hi ha més de 100 milions de nens del carrer, i aquesta és una xifra que no varia des de fa més de 20 anys. Es considera nen del carrer tot aquell menor de 18 anys que viu sense llar i sense la protecció i l'atenció d'algun familiar. A Amèrica Llatina, el continent on n'hi ha més, n'hi ha 40 milions. D'aquests 40 milions de nens i nenes del carrer que viuen a Amèrica Llatina, Unicef calcula que més de la meitat inhalen cola industrial, l'única droga que poden aconseguir. Són els clients d'un negoci que mou molts diners: cada mes consumeixen 77 milions de litres de cola.
La xifra és espantosa, però encara ho és més si ens parem a pensar quants són 20 milions de nens. A Espanya, en total, hi ha 8 milions de menors (8.290.639 segons el cens del 2010); a França, 13 milions (13.662.000 el 2008 segons la Unicef). Doncs bé, és com si tots els menors de  França i Espanya, des dels nadons fins als adolescents de 17 anys, inhalessin cola industrial.

Fonts:
  1. Unicef: http://www.unicef.es
  2. Web de Consortium for Street Children, una xarxa internacional que es dedica a fomentar els drets dels nens del carrer: http://www.streetchildren.org.uk
  3. Institut Nacional d'Estadística: www.ine.es
  4. Estadístiques de França: http://www.unicef.org/spanish/infobycountry/france_statistics.html#63
  5.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.