diumenge, 18 de juliol de 2010

Carrers amb nom de dona


Les ciutats i pobles de tot el món posen els noms dels seus carrers escollint-los entre llocs geogràfics, oficis o personalitats que hagin tingut alguna importància en la història política, econòmica, cultural, religiosa o militar de la ciutat o del país. Els criteris de selecció varien segons la  localitat, i també segons l'època en què s'escull el nom. A més, hi ha diverses sensibilitats segons el país. Això es fa evident quan viatges, per exemple, pel nord d'Europa, on és normal que els carrers tinguin nom de poetes, científics i músics. Al nostre país és més fàcil trobar noms de militars i de religiosos. Tot i així, el que és relativament comú a tot arreu és que els noms d'home superen sempre els noms de dona.
A Barcelona, per exemple, al nomenclàtor oficial hi apareixen actualment 1.907 noms d'home per només 306 noms de dona. Una dona per cada sis homes i mig.
A més, en els últims 10 anys només s'han incorporat 317 nous noms, dels quals aproximadament un quart són noms d'home i un quart noms de dona (la resta, localitats, països, etc.). A aquest pas, canviar aquestes proporcions ens portarà un parell de segles més. 

Fonts:

  1. http://www.bcn.es/nomenclator/
  2. http://cpnl.cat/noticies/3192/nou-diccionari-nomenclator-dels-carrers-de-barcelona
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.